Celta

Celta Vigo edustaa La Ligassa Galician itsehallintoaluetta. Atlantin rannalta Vigon teollisuuskaupungista ponnistava seura ei viime vuosina ole onnistunut nousemaan aivan Espanjan huipulle, mutta 2000-luvun alussa se pelasi jopa Mestarien Liigaa.

Celta Vigo pelaa kotiottelunsa Balaídos -nimisellä stadionilla.

Kausi 2018/2019

Sijoitus viime kaudella oli 17, joka ei missään nimessä ollut se, mitä seura tai fanit halusivat. Parempaan olisi pitänyt pystyä ja joukkue pystyi varmistamaan sarjapaikkansa vasta aivan viimeisillä kierroksilla.

Iso osa sarjapaikan säilymisestä pitää osoittaa seuralegenda Iago Aspasille, joka viimeisteli joukkueelle todella tärkeitä maaleja loppukaudesta. Lopulta Aspas painoikin huikeat 20 maalia kaudella ollen maalipörssin neljäs. 

Toimituksen arvio 2019/2020

Tälle kaudelle Vigo teki hyviä hankintoja, kun joukkueen onnistui naaramaan Denis Suarezin ja Rafinhan Barcelonasta. Rafinhaa moni Celta kannattaja muistelee lämmöltä parin vuoden takaisen lainapestin myötä. Monipuolisina pelaajina molemmista tulee olemaan paljon iloa joukkueelle. Joukkue voi hyvinkin hilautua sarjan keskikastiin kauden edetessä.

Lataa...
Lataa...