Getafe

Getafe on pieni kaupunki Madridin liepeillä. Sen oma joukkue Getafe Club de Fútbol on Madridin kolmanneksi isoin seura heti Real Madridin ja Atlético Madridin jälkeen.

Getafe on seurana varsin nuori. 1980-luvulla perustetun seuran edustusjoukkue nousi La Ligaan ensimmäisen kerran kaudeksi 2004/05 ja on sen jälkeen pysynyt Espanjan korkeimmalla sarjatasolla muutamaa kautta lukuunottamatta. Parhaimmillaan se on pelannut Eurooppa Liigassa (kausi 2010/11), mutta pääosin joukkue on La Ligassa napannut keskikastin ja häntäpään sijoituksia.

Getafe pelaa kotiottelunsa 17 700 katsojaa vetävällä Coliseum Alfonso Pérezillä.

Kausi 2018/2019

Getafe oli viimekauden suurin yllättäjä. Joukkue oli menossa Mestareiden Liigaan vielä 3 kierrosta ennen loppua. Valencia kuitenkin lopulta nappasi paikan Getafen nenän edestä. Joukkueen hienoa kautta se ei kuitenkaan himmennä. Eurooppa Liigaan pääsy on uskomaton saavutus joukkueelta, jota odotettiin huomattavasti alemmas sarjataulukossa. 

Getafe pelasi kuitenkin todella tiiviin puolustuksen kautta ja joukkueen vastahyökkäykset tuottivat suuria hankaluuksia vastustajille kauden aikana.

Toimituksen arvio 2019/2020

Getafe tulee olemaan vaikea vastustaja myös  tällä kaudella. Aivan viime kauden lentoon etelä-madridilaiset tuskin yltävät, vaan sijoitus jäänee keskikastin tuntumaan.

Pelaajistosta haluamme nostaa Djené Dakonamin ja Marc Cucurellan. Näistä ensin mainitulle jää alkavalla kaudella iso rooli Getafen puolustuksen keskustassa. Marc Cucurella puolestaan on Barcelonan akatemiassa kasvanut lainapelaaja, joka pystyy pelaamaan usealla eri pelipaikalla. Hänen toivotaan tuovan joukkueeseen luovuutta ja rakentavan näin madridilaisille maalipaikkoja.

Lataa...
Lataa...