Real Betis

Real Betis on perinteikäs sevillalaisseura. Se profiloituu Sevillan kaupungissa nimenomaan työväenluokan seuraksi, kun taas verivihollinen Sevilla mielletään enemmän yläluokan seuraksi. Tämä kahtiajako onkin näkynyt Sevillassa jyrkästi. Kaupungin derbyt ovat joka vuosi Espanjan kiihkeimpiä.

Betis on onnistunut voittamaan La Ligan kerran, kaudella 1934/35. Tämän jälkeen se on voittanut myös Copa del Reyn kaksi kertaa, ensimmäisen kerran kaudella 1976/1977 ja viimeisimmän kerran kaudella 2004/2005.

Betisin kotistadion kantaa nimeä Benito Villamarín seuran entisen seurapresidentin kunniaksi.

Kausi 2018/2019

Real Betisin viime kausi oli hieman kaksijakoinen. Vaikka joukkue onnistuikin nousemaan Eurooppa Liigassa 32 parhaan joukkoon, jäi se La Ligassa sijalle 10. Toisaalta eroa Eurooppa Liigan karsintoihin oikeuttavaan 7. sijaan jäi vain 3 pistettä. Toukokuussa Betis ilmoitti seuran ja valmentaja Quique Setienin itsensä sopineen, ettei tämä jatka joukkueen valmentajana, vaikka sopimus seuraavasta kaudesta olikin olemassa.

Parhaimmillaan Real Betis pelasi upeaa hyökkäävää pallonhallintajalkapalloa, ja kauden aikana se onnistui nappaamaan täydet pisteet Barcelonalta Camp Noulta. Se voitti kotonaan myös molemmat Madridin suurseurat Atléticon ja Real Madridin. Kaikkein tärkein voitto tuli kuitenkin paikallisvihollinen Sevillasta kauden ensimmäisestä Derbi Sevillanosta. 1-0 -voittomaalin iski 38-vuotias seuralegenda Joaquín. Maalintekovastuu jakautui viime kaudella joukkueessa tavallista enemmän, ja parhaat maalintekijät olivatkin keskikenttäpelaajat Giovani Lo Celso ja Sergio Canales.

Toimituksen arvio 2019/2020:

Hankintoja on tehty ja tulosta pitäisi tulla. Eurooppa jäänee tällä kaudella haaveeksi.

Lataa...
Lataa...