Sevilla

Sevilla on tuttu näky Espanjan La Ligassa ja Euroopan seurajoukkuekilpailuissa. Andalucian pääkaupungista ponnistava seura on onnistunut nappaamaan historiansa aikana yhden La Liga -mestaruuden, joka on kuitenkin 1940-luvulta. Tämän lisäksi seura on voittanut viisi kertaa Copa del Reyn. Viimeisin voitoista tuli kaudella 2009/2010. Euroopassa Sevilla on voittanut kaksi Eurooppa Liigaa (entinen UEFA Cup) kausina 2005/2006 ja 2006/2007.

Sevilla taistelee kaupungin herruudesta yhdessä Real Betisin kanssa. Joukkueiden yhteenotot ovat Espanjan kiihkeimpiä. Sevilla on profiloitunut näistä kahdesta selvästi yläluokan seuraksi, kun taas Betis mielletään enemmän työläisten seuraksi.

Sevillan kotistadion kantaa nimeä Ramón Sánchez Pizjuán.

Kausi 2018/2019

Edellisellä kaudella Sevillan ylpeys saavutti absoluuttisen minimitavoitteensa pääsemällä europeleihin. Pitkään Sevilla oli kiinni sarjataulukon Top-4 sijoissa ja sitä kautta paikassa tämän kauden Mestarien Liigaan. Huoimioitavaa on myös, että viime kaudella joukkue majaili sarjan kärjessä vielä kierroksella 13. Siihen verrattuna Eurooppa Liiga ei välttämättä maistu niin hyvältä tällä kaudella.

Paras maalintekijä kaudella 2018/2019 oli Wissam Ben Yedder 18 maalilla.

Toimituksen arvio 2019/2020

Kausi tulee olemaan Sevillalle parempi kuin edellinen. Joukkuetta kaudella valmentaa Real Madridista potkut saanut Julen Lopetegui. Vaikka Madridin valkoisista potkut tulikin, on mies mainettaan parempi valmentaja. Joukkueella on käsissään hyviä yksilöitä, mutta tasaisuuden löytäminen on avain onnistuneeseen kauteen.

Viime kauden paras maalintekijä Ben Yedder menetettiin Monacoon, mutta Luuk De Jong tuli paikkaamaan. Nähtäväksi jää miten hollantilainen sopeutuu Sevillaan ja onnistuuko hän paikkaamaan Ben Yedderin lähdön.

Lataa...
Lataa...