Atletico Madrid

Atlético Madrid on profiloitunut Madridin työväenjoukkueeksi, vaikka seuran juuret löytyvätkin Espanjan hallinnosta ja Espanjan ilmavoimista.

Vaikka Atléti jää monesti paikallisvastustaja Real Madridin varjoon, riittää sillä myös runsaasti kannatusta Espanjan pääkaupungissa ja sen ulkopuolella. Seuran suorittamista ennen muutamaa viime kautta ja Diego Simeonea, on leimannut ailahtelevaisuus. Atléticon palkintokaapista löytyy kuitenkin yhdeksän La Ligan mestaruuspokaalia, 10 Copa del Reyn voittopokaalia sekä yksi Espanjan Super Copan voittopokaali.

Los Colchoneros (suom. Patjantekijät) on pärjännyt viime vuosina myös Euroopassa. Atlético voitti vuosina 2010 ja 2012 UEFA:n Eurooppa Liigan sekä Euroopan Super Cupin, jossa Eurooppa Liigan hallitseva mestari haastaa Mestarien Liigan hallitsevan mestarin.

Kausi 2018/2019

Atleti sijoittui La Ligassa lopulta toiseksi jättäen paikalliskilpailija Real Madridin taakseen. Mestarien liigasta joukkue putosi heti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Juventusta vastaan.

Toimituksen arvio 2019/2020

Atlético on viime aikoina onnistunut monipuolistamaan peliään. Valmentaja Diego Simeone on tuonut mukaan joukkueen taktiikkapankkiin myös 4-3-3 taktiikan.

Kesällä Atléticon joukkueessa tapahtui isoja muutoksia. Antoine Griezmann lähti Barcelonaan pienoisen kohun saattelemana. Ranskalaista paikkaamaan hankittiin mm. nuori portugalilainen huippulupaus João Félix, Kieran Trippier sekä Marcos Llorente. Myös kesällä hankitulta Renan Lodilta odotetaan paljon. Vasemman puolustajan paikalla viilettävä brassi on piristysruiske joukkueeseen.

Oletamme Atléticon kamppailevan jälleen La Ligan mestaruudesta yhdessä Barcelonan ja Real Madridin kanssa. Mestaruus vaatii kuitenkin tasaisuutta viikosta toiseen.

Lataa...
Lataa...