Valencia

Valencia on yksi La Ligan suurjoukkueista, ja niitä harvoja, jotka ovat viime vuosina tosissaan onnistuneet haastamaan Real Madridia ja Barcelonaa.

Seura on viime vuosina totuttu näkemään taistelemassa Euroopan huipulla seurajoukkuekilpailuissa. Se on lähes poikkeuksetta roikkunut Barcelonan ja Real Madridin kintereillä ja pystynyt haastamaan jättiläisiä.

Valencia on voittanut La Ligan kuusi kertaa ja Copa del Reyn seitsemän kertaa. Lisäksi joukkue pelasi itsensä UEFA:n Mestarien Liigan finaaliin peräkkäisinä kausina 1999/00 ja 2000/01.

Valencian taloustilanne on viime vuosina ollut yhtä kuralla kuin koko muunkin Espanjan. Se on useana viime kesänä joutunut myymään parhaat pelaajansa ja tämä on väkisinkin vaikuttanut joukkueen laatuun. Valencia on joutunut laittamaan myös uuden stadioninsa rakennustyöt tauolle, kun sillä ei yksinkertaisesti ollut varaa jatkaa projektia.

Toistaiseksi joukkue pelaa kotiottelunsa perinteisellä Mestallalla. Seuran uusi stadion tulee kantamaan nimeä Nou Mestalla.

Kausi 2018/2019

Valencia aloitti kautensa erittäin heikosti, ollen sarjataulukon pohjalla. Vasta kierroksella 20 sen onnistui nousta kymmenen parhaan joukkoon. Loppusijoitus oli varmasti mieleinen, sillä joukkue oli lopulta neljäs ja pelaa näin ollen tämän kauden Mestarien Liigaa.

Kauden kruunasi vielä Copa Del Reyn (kuninkaan cupin) voitto. Finaalissa joukkue päihitti Benito Villamarínin nurmella FC Barcelonan, ja olikin ottelussa selkeästi Barcelonaa vaarallisempi.

Toimituksen arvio 2019/2020

Kauden alla on Valenciassa tapahtumia riittänyt. Kiinalainen seurajohto ei ole Los Che kannattajien suosiossa. Viimeinen naula arkkuun oli seurajohdon päätös antaa niin fanien kuin pelaajienkin suosiossa olleelle päävalmentaja Marcelinolle kenkää kauden alla. Tämä yllätysliike asetti paljon kysymysmerkkejä Lepakoiden kauteen.

Valencia taistelee vahvasti Mestarien Liiga -paikasta, mikäli joukkue ei ajaudu turbulenssiin seurajohdon toimien vuoksi.

Lataa...
Lataa...