FC Barcelona

FC Barcelona on yksi Espanjan ja Euroopan tunnetuimpia ja menestyneimpiä jalkapalloseuroja.

Erityisen tärkeä merkitys seuralla on ollut Katalonian kansallismielisille, joille joukkue ja sen menestys on tarjonnut välineitä kansallistunteen nostamiseen ja politikointiin. Jokaisessa Barcelonan kotiottelussa ajassa 17.14 alkava “Sí a la Indepencia” (kyllä itsenäisyydelle) -huuto on tuttu Barcelonan pelejä seuranneille.

Barcelona pelaa kotiottelunsa Camp Noulla, joka on yksi Euroopan isoimpia stadioneita.

Kausi 2018/2019

La Ligassa kausi päättyi onnellisesti ensimmäiseen sijaan. La Liga kierroksen numero 14 jälkeen joukkue ei enää sarjataulukon piikkipaikasta luopunut.

Mestaruudesta huolimatta culét eivät täysin tyytyväisiä kauteen voineet olla. Mestareiden liigan välierissä suurilta osittain joukkue suli ensimmäisen osaottelun 3-0 johtoasemasta huolimatta Liverpoolia vastaan. Tappiosta monen syyttävä sormi osoitti päävalmentajaja Ernesto Valverdea, sillä edellisellä kaudella laulukuoroon Mestarien Liigassa lähdettiin lähes samalla kaavalla AS Romaa vastaan.

Copa del Reyn finaalissa Valencia oli parempi, joten Blaugranan oli tyytyminen yhteen pokaaliin. Suurimman huolen Barcan intohimoiset fanit ovat ilmaisseet seuran identiteetin ja pelitavan katoamisesta. Ajoittaisesta pallonhallinnasta huolimatta, Barcelona ei ole lähelläkään sitä mitä se on joskus ollut. Syyttävä sormi on valmentaja Valverden ohella kohdistunut seurapresidentti Bartomeuhun. Moni kannattaja haluaisi näiden molempien lähtevän seurasta mahdollisimman pian.

Myös seuran oman juniorituotannon ongelmista on kirjoiteltu laajalti Kataloniassa. La Masia ei ole tuottanut viime vuosina seuran edustusjoukkueen käyttöön lupaavia junioreita enää totuttuun tahtiin. Poikkeus tähän on toki 16-vuotiaana Barcelonan avauskokoonpanoon noussut ja maalin tehnyt Ansu Fati.

Toimituksen arvio 2019/2020

Taistelee mestaruudesta, mutta helppoa ei ole. Barcelonan peli ei vakuuta millään osa-alueella. Mestaruuden uusiminen vaatisi Valverden uusiutumista tai vaihtoehtoisesti kovimpien kilpailijoiden kompurointia.

Lataa...
Lataa...