Artikkelikuva: Barcelonan valmentaja vaihtuu
Kuva: FC Barcelona

14.1.2020

Barcelonan valmentaja vaihtuu

Barcelona ilmoitti myöhään maanantai-iltana kannattajien odottamat uutiset. Päävalmentaja Ernesto Valverde ei jatka tehtävässään. Uusi valmentaja on myös selvillä.

Quique Setién on 61-vuotias espanjalainen jalkapallovalmentaja ja entinen pelaaja. Pelaajauraltaan jotkut voivat muistaa hänet Racing Santanderin tai Atlético Madridin paidasta. Valmentajana suurempi maailma muistanee hänet ainoastaan Real Betisin valmentajana.

Sopimus FC Barcelonan kanssa on ilmoitettu kestävän kesäkuuhun 2022 saakka. Huhuissa on ollut, että sopimus olisi mallia "kausi 2020 loppuun ja kahden vuoden optio". Tästä ei tätä artikkelia kirjoittaessa kuitenkaan ole virallista mainintaa.

Cantabrialainen Quique Setién on vannonut aina hyökkäävän pallonhallintajalkapallon nimeen, mikä miellyttänee varmasti Barcelonan kannattajia ympäri maailman. Setién on useassa haastattelussa kehunut Barcelonan DNA:n kehittäjää, nyt jo edesmennyttä, Johan Cruyffia. Cruyffin tavoin myös Setiénin ajatusmaailmassa pallonhallinta on fokuksessa ja hyökkäyspeli rakennetaan linja kerrallaan syöttämällä maata pitkin.

Onkin erittäin mielenkiintoista nähdä, että miten Setién Barcelonassa formaation muodostaa. Tuttu 4-3-3 ryhmitelmä tullaan varmasti ainakin näkemään, niin että keskikentän pohja tippuu pallonhallinnassa alemmas ja joukkue muodostuu 3-4-3 muodostelmaan hyökätessä. Setiénieltä nähtiin Betis aikoina myös kolmen topparin linjaa ja molemmilla laidoilla erittäin hyökkääviä laitapakkeja. Muodostelma oli monesti lähellä 3-4-2-1:stä. Nähdäänkö tällaisia kokeiluja myös Barcelonassa?

Isoimmat kysymysmerkit Setiénin tapauksessa liittyvät siihen, ettei kantabrialainen ole ennen Barcelonaa valmentanut Barcelonan kaltaista suurseuraa ja sen supertähtiä.

Lataa...
Lataa...