24.12.2019

Tulevaisuuden tähdet

La Ligan tulevaisuuden tähdet osio. Kuten aina,myös tällä hetkellä on La Ligassa nousemassa tulevia maailman huippuja. Listasimme alle muutamia mielenkiintoisia nimiä.

Ansu Fati

Tämän kauden ehkä suurin sensaatio. Nuorukainen nousi jo 16-vuotiaana ensimmäisen kerran Barçan avauskokoonpanoon, ja sai nimensä myös historian kirjoihin tekemällä La Liga -historian nuorimpana maalin. Ikää Ansulla oli tällöin 16 vuotta ja 10 kuukautta. Tästä huikeasta nuoresta on povattu jopa tulevaa Ballon D'Or voittajaa. Siihen on kuitenkin vielä pitkä matka ja isoimmilta loukkaantumisilta tulisi välttyä. Ansunkaan kohdalla ei missään nimessä puhuta valmiista pelaajasta. Pallollisena ratkaisut kaipaavat vielä paljon petraamista. Myös sijoittautuminen ja juoksujen ajoitukset on saatava kuntoon. Jäämme jännityksellä odottamaan, mitä harjoitukset Lionel Messin, Luis Suárezin ja Antoinen Griezmannin kaltaisten tähtien kanssa tekevät nuoren pelaajan kehitykselle.

Vinicius Junior

Vinicius on jo väläytellyt sitä, miten hyvä mies parhaimmillaan on. Viime kauden loukkaantuminen sattui erittäin ikävään paikkaan nuorukaiselle, ja pientä vammaa on myös tullut tämän kauden aikana. Vahvassa Real Madridin miehistössä ei riitä näyttöpaikkoja hukattavaksi. Viime kaudella JR astuikin jo Gareth Balen ohi marssijärjestyksessä. Taitava laituri on vaarallinen aina kentällä ollessaan, vaikkakin nuorelle pelaajalle tyypillinen ailahtelevaisuus on pelaajan otteissa näkynyt.

Rodrygo

18-vuotias ja 4 maalia mestareiden liigassa. Aikamoinen aloitus nuorukaiselle. Paljon samoja piirteitä kuten edellä mainitulla joukkuekaverilla Vinicius JR:lla. Potentiaalia on paljon tälläkin Brasilialaisella. Todella mielenkiintoista nähdä mihin tämä hyökkääjä pystyy muutaman vuoden päästä kun on kasvanut paremmin isoihin peleihin. Tekniikka on kuitenkin jo nyt aivan huipputasoa.

Ferran Torres

Valencian junioriakatemian helmi, joka on jo lyönyt itsensä läpi jalkapallomaailman tietoon. Onkin jännä nähdä, kuinka kauan Valencia pystyy helmensä pitämään. Huhujen mukaan FC Barcelona ja Real Madrid ovat tarkkailleet taitavaa nuorukaista, joiden tarjouksiin Valencia harvoin pystyy vastaamaan. Torres pystyy ja haluaa haastaa pallollisena ja onkin siinä jo suhteellisen hyvä La Liga -tasolla. Miehen haastot vauhdissa ovat parhaimmillaan erittäin kaunista katseltavaa, suorastaan taidetta.

Renan Lodi

Atletico Madridin tämän kauden hankinta vasemmalle kaistalle. Brasilialaisesta ei oikein voi puhua perinteisenä laitapuolustajana, sillä sen verran ylhäällä mies vasemmalla kaistalla nousee, mikä on ollut hyvin yleinen piirre brasilialaisille laitapuolustajille. Diego Simeonen tämän kauden pelisysteemi salliikin vielä entistä paremmin laitapuolustajien nousut kentällä. On yleistä, että erityisesti palloton laita nousee ja Lodi onkin näissä teknisenä pelaajana vahvimmillaan. Brasilialaisnuorukainen nähdäänkin todella usein haastamassa vastustajan pelaajia korkealla vastustajan puolustuskolmanneksella.

Riqui Puig

Culét odottavat Riqui Puigista nousevan joukkueelle uutta Xavia tai Iniestaa. Tällä lapsenkasvoisella pojalla on vielä jonkin verran matkaa Barcelonan avaavaan kokoonpanoon, vaikka sitä onkin toivottu jo jonkun aikaa. Keskikentälle on vain todella vaikea murtautua Barcelonan kaltaisessa seurassa. Puig itse on ilmoittanut, että halua lähteä ei ole. Omien sanojensa mukaan hän aikoo taistella, että saisi pelata rakastamassaan seurassa. Pallolliset kyvyt nuorella La Masían kasvatilla ovat kunnossa. Pelaaajan fyysinen puoli lienee isoin kysymysmerkki, sillä nuorukaisella ei mittaa ole kuin 160cm. Mutta, eipä ollut paljon mittaa esimerkiksi Xavillakaan. Yksi vaihtoehto voisi olla lainalle lähteminen, sillä peliaikaa Puig tarvitsisi. Kausi 2020/2021 voisi olla se, jolloin keskikenttäpelaaja lyö itsensä kunnolla läpi Barçan kokoonpanoon.

Martin Ødegaard

Real Madridin sopimuspelaaja alkaa löytämään vihdoin itsensä.Tällä hetkellä Martin on lainalla baskiseura Real Sociedadissa vuoteen 2021 asti. Jo 15-vuotiaana Norjan maajoukkuetta edustanut mies kiinnitti samoihin aikoihin usean Eurooppalaisen suurseuran kiinnostuksen. Lopulta mies valitsi kuitenkin Real Madridin, vaikka Liverpoolin kerrottiinkin olleen lähellä allekirjoitusta.

Martin ehti edustaa Real Madridia seurahistorian nuorimpana pelaajana vain 16 vuoden iässä. Luonnollisesti Real miehistön ollessa kivenkova, ei läpimurtoa avauskokoonpanoon ole vielä tullut. Lupaava ja taitava nuorukainen onkin pelannut lainalla ennen Sociedadia niin Heerenveenissä kuin myös Vitessen riveissä. Tällä kaudella paluu La Ligaan on lähtenyt hienosti käyntiin. Tekninen ja luova nuorukainen valittiinkin syyskuun parhaaksi pelaajaksi.

Ødegaardin mainioiden otteiden ohella, Sociedad -kannattajia lämmittää myös joukkueen erinomaiset otteet. Osan syystä voi ihan syystä vierittää tälle norjalaiselle pelintekijälle. Martin on vihdoin alkanut lunastaa niitä odotuksia, mitkä hän sai kohtuuttoman nuorena harteilleen. Vuodet Hollannissa ovat varmasti kasvattaneet miestä henkisesti ja miehen otteista tulemme nauttimaan vielä vuosia.

Voisiko olla, että muutamien vuosien päästä Ballon d´Orin voittokahinoissa on lähivuosina pohjoismaalaista väriä Martin Ødegaardin muodossa?

João Félix

Paljon on kaveriin asetettu panoksia ja odotuksia, olihan hyökkääjän siirtosumma messevä 126 miljoonaa euroa ja tehtävänä täyttää Antoine Griezmannin jättämä aukko. Atletico -kannattajat ehtivät innostua miehen otteista kautta edeltävien harjoitusotteluiden myötä, mutta tämän jälkeen on ollut hankalampaa. Kuten koko Atléticon joukkue, tulee Félix olemaan kevätkaudella huomattavasti vahvempi. Potentiaali tässäkin nuoressa pelaajassa on valtava.


Lataa...
Lataa...