31.12.2019

Tammikuun siirtoikkuna

La Ligan siirtoikkuna aukeaa 02.01.2020 ja sulkeutuu 31.01.2020. Tässä muutamia tärppejä mahdollisista siirroista.

Paul Pogba

Ranskalainen keskikentän taikuri on ilmaissut jo jonkin aikaa haluaan siirtyä. Tätä flirttailua on tapahtunut varsinkin Real Madridin suuntaan, jossa miehellä olisi mahdollisuus päästä pelaamaan ranskalaislegenda Zidedine Zidanen alaisuuteen. Pogba on tällä hetkellä loukkaantuneiden kirjoissa, vaikka monesta lähteestä on kuulunut, ettei keskikenttäpelaajalla mitään ei mitään erityistä vammaa olisi. Onko tässä yksi klassinen esimerkki tilanteesta, jossa pelaaja pakottaa seuransa siirtoon omalla temppuilullaan?

Carlos Vela

Radio W:n mukaan Los Angeles Galaxyn Dos Santos (Barcelona-kasvatti) on kertonut, että meksikolaishyökkääjä Velalla on sopimustarjous pöydällä Barcelonalta. Meksikaani löi itse tämän vuoden puolella bensaa liekkeihin kertomalla, että Barcelona olisi halunnut miehen jo tammikuussa 2019. Barcelona päätyi tällöin Kevin Prince Boatengiin, ja lopputulos on varmasti kaikkien La Liga -fanien tiedossa. Vela olisi kieltämättä mielenkiintoista nähdä taas pelaamassa La Ligassa, oli seura mikä tahansa. Miehen taidot ovat kiistattomat, mutta riittääkö motivaatio?

Julian Draxler

Sevillan urheilutoimenjohtaja Monchin on huhuttu olevan erittäin kiinnostunut Julian Draxlerista. Draxler ei ole saanut toivomaansa peliaikaa PSG:n kovien nimien seassa, joten siirto olisikin luonnollinen. Monipuolinen ja teknisesti taitava Draxler voi pelata niin laitaa, kuin myös keskikentän ylempää roolia.

Wilfrid Kaptoum

Real Betis aloitti joukkueensa vahvistamisen hankkimalla Carles Aleñan Barcelonasta loppukauden kestävällä lainasopimuksella. Tämä tarkoittaa sitä, että Wilfrdi Kaptoum on jäämässä vieläkin vähemmälle peliajalle. Segundassa pelaava Almería on ollut hereillä ja seura on vahvasti kiinnostunut vahvistamaan omaa keskikenttäänsä kamerunilaisella.

Cavani tai Belotti Simeonen kiikareissa?

On ollut vahvasti huhuissa, että urugualainen Edinson Cavani siirtyy Atletico Madridiin heti kun siirtoikkuna aukeaa. Tämä olisi mielenkiintoinen siirto, joka voisi palvella molempia osapuolia. Atlético todella kaipaisi hyökkäykseensä lisää maalintekotaitoa ja Cavani itse saisi ison roolin joukkueen hyökkäyksessä.

Italiassa on myös uutisoitu, että Atletico Madrid olisi jahtaamassa Torinon Andrea Belottia, mikäli Cavanin siirto ei onnistuisi. Fakta on, että joukkue kaipaa kipeästi lisää maalintekovoimaa hyökkäykseensä.

Madridista useampi lähtijä?

Brahimin ja Marianon lähdöstä on huhuiltu pääkaupungissa Madridissa. Uskommenkin, että vähintään jompi kumpi tästä kaksikosta lähtee peliajan perässä muualle. Marianon perässä onkin yksi miehen junioriseuroista, nimittäin Espanyol.

Tapaus James Rodriquez

Kolumbialaishyökkääjä James Rodriguez on syystä tai toisesta jäänyt lähes täysin Zidanen kuvioiden ulkopuolelle Madridin valkoisissa. Emme usko, että tämän tason pelaaja suostuu penkillä aikaa viettämään enää kovinkaan pitkään. Mikäli Real saa tarpeaksi hyvän tarjouksen, saattaa James hyvinkin vaihtaa maisemaa. Kysyntää kärkipelaajalle luulisi riittävän.

Arturo Vidal

Tyytymättömyyttä on ollut miehellä peliajan suhteen. Oikeustoimet myös nykyistä seuraa, FC Barcelonaa vastaan tuskin on omiaan vahvistamaan miehen asemaa seurassa. Interin huhuiltiin jo kesällä olevan miehen perässä ja on taas vahvasti mukana huhuissa. Onko Serie A:han paluu Vidalilla edessä

Jean-Clair Todibo

Nuorukainen ei ole Barcelonan riveissä saanut tarpeeksi minuutteja eikä lainasiirtoakaan tuskin olla järjestämässä. Italialaisjätit AC Mila/Inter on mainittu vahvimpana huhuissa.

Ivan Rakitic

Ivan Rakiticin kohtalosta on kesästä saakka vedetty narua. Kroaatti itse on ilmaissut, että häneltä on tällä kaudella viety pallo pois, eli hänen tärkein asiansa.

Viime kausina Barcelonan vakioavauskokoonpanoon kuulunut Rakitic vietti alkukauden vahvasti penkillä. Marraskuusta lähtien keskikenttäpelaaja on alkanut saada jälleen enemmän vastuuta, jonka Rakitic on käyttänyt vaihtelevasti. Kiivaimmin keskikenttäpelaajan perässä ovat olleet Manchester United ja Internazionale.

Peliajan taas lisääntyessä epäilemme, että Rakitic jää vielä seuraan, ainakin kesään asti, vaikka iso osa Culé -perhettä olisi valmiita viemään miehen itse kentälle asti. Ainakin näin tarina kertoo. Tarinat Kataloniasta kertovat, että Boixos Noisin (Barcelonan äärikannattajaryhmä, joka on myös porttikiellossa Camp Noulle) jäsenet olisivat käyneet jo viime kaudella miehen ovella asti kyselemässä tämän sitoutumisesta Barcelonaan.

Lataa...
Lataa...