11.12.2019

Espanjalaiset joukkueet Mestareiden liigassa

Tällä kaudella Mestareiden liigan lohkovaiheessa pelasivat: FC Barcelona, Real Madrid, Valencia ja Atletico Madrid. Lohkovaihe on nyt pelattu ja on aika kurkistaa miten espanjalaisnelikon kausi Euroopassa on tähän mennessä edennyt.

Valencian lohkovaihe päättyi erittäin mieluisiin merkkeihin Los Ches kannattajille, joukkueen voittaessa oman lohkonsa. Suuri yleisö saattoi ehkä odottaa Chelsean ja viime kauden sensaation Ajaxin läpimarssia, mutta Valencia piti pintansa. Valencia varmistikin pudotuspelipaikkansa juuri Ajaxia vastaan vierasottelussa ja voittamalla tämän trillerin 0-1.

FC Barcelonan lohkovaihe päättyi Barçan juhliin, joukkueen voittaessa oman lohkonsa Dortmundin ja Internazionalen edestä. Ailahtelevasti esiintynyt Barcelona pelasikin ehkä kauden yhden parhaista otteluistaan lohkovaiheen toiseksi viimeisellä kierroksella Dortmundia vastaan. Barcelona voitti saksalaisjoukkueen 3-0 ja näin viimeisessä ottelussa Valverde pystyi harrastamaan vahvaa rotaatiota antaen peliaikaa mm. Netolle, Aleñalle, Waguelle ja Todibolle.

Cholo Simeonen Atlético Madrid varmisti pudotuspelipaikkansa vasta viimeisellä kierroksella, kun joukkue voitti Lokomotiv Moskovan 2-0. Tukkoista Atletin peli on ajoittain ollut koko alkukauden muutamia välähdyksiä lukuunottamatta. Muutosten kausi, kuten Simeone on myös itse ilmoittanut. Semifinaalit voivat Atléticolla tänä vuonna jäädä haaveeksi.

Real Madridin alku lohkovaiheeseen oli erittäin nihkeä. Los Blancos saikin ensimmäistä kahdesta pelistä kasaan haalittua vain yhden pisteen. Tämä on kilpailun menestyneimmässä seurassa kriisin paikka. Kurssi sittemmin normalisoitui lohkovaiheen edessä ja El Real nappasi paikkansa pudotuspeleihin ennen viimeistä kierrosta.

Lataa...
Lataa...