Artikkelikuva: El Clásico tarjoaa jännitteitä ja kysymysmerkkejä

17.12.2019

El Clásico tarjoaa jännitteitä ja kysymysmerkkejä

Alun perin kauden ensimmäinen El Clásico piti pelata Barcelonassa Camp Noulla 26.10.2019. Ottelu jouduttiin kuitenkin siirtämään Katalonian pääkaupungissa puhjenneiden itsenäisyysmellakoiden vuoksi.

Se, onnistuuko ottelu tälläkään kertaa väkivallattomasti, jää nähtäväksi. On ennakoitu, että ottelupäivänä Katalonian itsenäisyyttä vaativat mielenosoittajat yrittäisivät estää katsojien pääsyn stadionille. Ottelua odottavat sadat miljoonat katsojat ympäri maailman, joten toivotaan, että se päästään pelaamaan normaalisti ja normaalilla valmistautumisella.

Viime kauden neljä Clásicoa

Viime kausina jättiläisten kohtaamisia hallinnut Barcelona voitti viime kauden Clàsicot. La Ligassa se voitti kotonaan Camp Noulla 5-1 ja vieraissa 0-1. Joukkueet kohtasivat myös Copa Del Reyn välierissä, joissa Camp Noulla pelattu ottelu päättyi 1-1 tasapeliin ja Madridissa Bernabéulla 0-3 Barcelonalle. Pelitapahtumiin nähden nämä tulokset eivät ehkä kertoneet koko totuutta.

Jättiläisten ailahtelevat alkukaudet

Molemmat joukkueet ovat pelanneet 16 ottelua tämän kauden La Ligassa. Vähemmän yllättäen joukkueet ovat tasapisteissa, mikä luokin herkullisen asetelman kauden ensimmäiseen Clásicoon lähtiessä. Molemmille joukkueille kolme pistettä olisivat kultaakin kalliimmat.

Molempien suurseurojen otteita on kuluneen kauden aikana on yhdistänyt ailahtelevaisuus. Real Madrid on alkukauden aikana menettänyt pisteitä esimerkiksi sarjaan nousseelle Mallorcalle sekä Eibarille. Barcelona puolestaan on hävinnyt mm. sarjanousija Granadalle ja Levantelle, joista ensin mainitun kauden alku toki oli vahva.

Ottelun kulku

Ernesto Valverden valmentamalta Barcelonalta on nähty viime vuosien aikana, sekä maagisia että katastrofaalisia otteluita. Niin monesti joukkue on syttynyt isoihin kotiotteluihin, joiden vastapainoksi se on hävinnyt selkeästi heikommille joukkueille, varsinkin vieraissa.

Tunnetta ottelusta ei tule puuttumaan. Siitä pitävät huolen Katalonian ja Espanjan kitkerä poliittinen tilanne sekä jättiläisten yli 100 vuotta kestänyt vihanpito. Real Madridin vire otteluun tultaessa on ehkä hitusen parempi, mutta toisaalta Barcelonalla on puolellaan lähes 100 000 katsojaa sisuksiinsa vetävä Camp Nou.

Paljon kysymysmerkkejä on siis ilmassa, kuten ennen tälläistä huippuottelua saattaa odottaa. Suurilta tunteilta tuskin vältytään niin katsomossa kuin kentällä. Ei tarvitse olla kummoinenkaan meedio arvioidakseen, että kentällä tullaan näkemään yksi jos toinenkin torikokous.

Oman mausteensa otteluun tuo täksi kaudeksi La Ligassakin käyttöön otettu videotuomarointi, eli VAR. Nähtäväksi jää, päätyykö VAR lopulta käyttöön tulikuumassa ottelussa, jossa rangaistuspotkuja ja kortteja on totuttu näkemään. On kuitenkin toivottavaa, ettei pelaajien aiheuttamien torikokousten lisäksi ottelussa tarvita kymmenien minuuttien VAR-taukoja.

Kokoonpanot

Zidedine Zidanen Real Madrid lähtee otteluun tutulla 4-3-3 formaatilla. Käytännössä ranskalaisluotsin käytössä on paras mahdollinen kokoonpano.

Barcelona on pelannut Valverden alaisuudessa useimmiten joko 4-4-2 tai 4-3-3 muodostelmalla. Tässä ottelussa Barcelonan käytössä lienee jälkimmäinen.

Lopputulos

Madridin valkoiset ovat olleet alkukaudesta kaksikosta vahvempi, vaikka ailahtelulta eivät kuninkaallisetkaan ole välttyneet. Zidane on kuitenkin saanut muovattua peliä eteenpäin, kun taas Valverde ei ole osoittanut juurikaan kehityksen merkkejä.

Uskomme siis Real Madridin vievän Barcelonasta pisteet tällä kertaa.

Tulosveikkaus: 1-2 Real Madridille.

Lataa...
Lataa...